dijous, 15 de novembre del 2007

S'obren noves portes en la recerca


Osti tu! Dues setmanes sense escriure. A la feina anem a tope amb alguns informes i projectes, i quan arribo a casa no em queden ganes d’escriure ni res. Bé, de tota manera han estat dues setmanes profitoses pel que fa a l’arbre genealògic, ja que he fet algunes consultes a través de la llista de distribució de genealogia de TINET, buscant respostes sobre el cognom PADRÓ. Els companys i companyes de la llista s’hi han interessat i m’han donat consells i alguna informació però encara sense possibilitat d’utilitzar-la directament.


D’altra banda, he localitzat, en una tesi doctoral que ja havia llegit, però com que sóc burro no m’hi havia fixat, el nom de JOSEP PADRÓ i CORNET, vetaire, que havia estat elegit regidor de la ciutat de Manresa en les eleccions de 1873 pel Partit Republicà Federal. Hi ha moltes possibilitats que sigui el germà de l’IGNASI PADRÓ i CORNET (agafem-ho amb pinces, perquè Padró i Cornet són dos cognoms molt comuns a Manresa i al Bages). Si ho hagués vist abans podria haver anat a l’Arxiu Històric Comarcal de Manresa amb més informació. De tota manera a l’AHCM hauran de fer-me el “vip”, perquè hi tinc feina per estona, igual que a l’Arxiu del Bisbat de Vic. Sort que són molt amables i eficients.


Però la sorpresa d’aquests dies ha estat rebre un correu electrònic d’un noi de Cercs que em deia que tenia la data de confirmació de Joan NADEU PEDRAGOSA (*La Quar 1821 + Castellterçol 1903) l’any 1823 a Berga. Des d’aquí aprofito per agrair a l’Eduard aquesta informació i una altra que espero m’obri la recerca aturada d’aquest cognom: hi ha NADEU a La Quar des de molt antic i estan relacionats amb la casa anomenada Cal CALSINAIRE, a tocar del Monestir de Sant Pere de la Portella (un altre cop tard, d’haver-ho sabut abans hi hauria anat aquest estiu, quan vaig visitar La Quar). Sembla ser que a l’enton de 1720 hi ha un tal Josep Nadeu alies “calsinaire, hereu d’aquest mas. Hauré d’anar a fer una visita altre cop i tornar a parlar amb la mestressa de la casa de turisme rural de Sant Maurici de la Quar, que quan vaig anar-hi es va oferir per mirar-me el cognom Nadeu a La Quar.



Visitar La Quar sempre és recomanable, sobretot si no et fa res la carretera de corbes que hi mena. Però val la pena pel paisatge i la tranquil·litat (quan vaig ser-hi, un dissabte al matí de juny, no vam trobar ningú ni al santuari de Santa Maria de la Quar ni al Monestir de Sant Pere de la Portella).


Nota genealògica: Per als que em seguiu en la recerca, el referent és Joan NADEU PEDRAGOSA, bracer (* 1821 La Quar + 1903 Castellterçol), casat amb Maria RIERA PRUNES (*Talamanca 1835 + Castellterçol 1908), fill de Ramon NADEU i Paula PEDRAGOSA (Santa Maria de La Quar). Són pares de Josep NADEU RIERA (*Castellterçol 1861 +Castellterçol 1893), casat amb Teresa SOLASAGALES ESTRADA.(*Moià 1863 + Castellterçol 1913).

5 comentaris:

ken ha dit...

great


ken ha dit...

great


ken ha dit...

nice post


ken ha dit...

great post,thank


ken ha dit...

Thanks for sharing your thoughts with us.. they are really interesting.. I would like to read more from you.